Οι υπουργοί Άμυνας Τουρκίας-Ρωσίας συνομιλούν στο τηλέφωνο για την ΙντλίμπΟι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας και της Ρωσίας συνεχίζουν τις συνομιλίες τους για το συντονισμό τους λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην Idlib και την καταπολέμηση της έντασης στη βορειοδυτική Συριακή επαρχία.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Ουλουσί Ακάρ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού στις 20 Μαΐου, μετά την πρώτη συνάντηση της τουρκορωσικής κοινής ομάδας εργασίας για το θέμα Idlib που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα.

Συζητήθηκαν «θέματα περιφερειακής ασφάλειας, ιδιαίτερα οι τελευταίες εξελίξεις στην επαρχία Idlib της Συρίας και μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη μείωση της έντασης στην περιοχή, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Σότσι», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter.

Ο Ακάρ και ο Σοϊγκού έχουν εντείνει τη διπλωματική τους δέσμευση από την περασμένη εβδομάδα μετά από τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών στις 13 Μαΐου κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τις ανησυχίες της Τουρκίας στον πρόεδρο Πούτιν,  για την αύξηση της επιθετικής δραστηριότητας των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος στην Idlib.

Η Τουρκία ανησυχεί για πιθανή εισροή προσφύγων στα σύνορά της στο βόρειο τμήμα της Συρίας. Η Άγκυρα προειδοποιεί επίσης τη Ρωσία ότι τα δύο σημεία παρατήρησής της στο νότιο Idlib, που ονομάζονται «εννιά και δέκα», αντιμετωπίζουν κινδύνους ασφαλείας λόγω επιθέσεων των δυνάμεων του καθεστώτος στην κοντινή περιοχή.

Πληροφορίες από hurriyetdailynews.com

Σύνταξη Κώστας Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Μαΐου 2019, 12:12

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει