Οκτώ μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ισπανία


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 14:03

Η ισπανική Πολιτοφυλακή περισυνέλεξε σήμερα το πτώμα ενός μετανάστη ενώ διέσωσε άλλους 47 στα ανοικτά των νότιων ακτών της Ισπανίας, με τον συνολικό αριθμό των μεταναστών που έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτή την περιοχή να φτάνει τους 8 σε διάστημα 24 ωρών.

Πριν από τα ξημερώματα εντοπίστηκε στη θάλασσα του Αλμποράν ένα πλοιάριο το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο εξαιτίας της θαλασσοταραχής και οι διασωθέντες, «30 άνδρες και 17 γυναίκες», όλοι τους ενήλικες, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μοτρίλ, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Πολιτοφυλακής της Γρενάδας.

Τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα επίσης στη θάλασσα του Αλμποράν, που χωρίζει το Μαρόκο από την Ισπανία, επτά μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική πνίγηκαν όταν ανατράπηκε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν, ενώ 70 άλλοι διασώθηκαν από το λιμενικό του Μαρόκου.

Η ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Caminando Fronteras ανακοίνωσε ότι από το ναυάγιο αγνοούνται 24 μετανάστες, ένας αριθμός τον οποίο δεν έχουν επιβεβαιώσει οι μαροκινές αρχές.

Η Ισπανία είναι αυτή την περίοδο μία από τις πρώτες πύλες εισόδου για τους παράτυπους μετανάστες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Σχεδόν 25.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στην Ισπανία μέσω θαλάσσης από την αρχή του 2019, ενώ περισσότεροι από 98.000 έχουν αποπειραθεί να φτάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, εκ των οποίων 1.246 έχουν πνιγεί ή αγνοούνται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 14:04

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει