Ολική επαναφορά για το Yamaha MT-09 του 2021Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, 11:02

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές όσον αφορά το ήδη εξαιρετικό γυμνό της streetfighter MT-09. ΓιαΝέος κινητήρας CP3 με προδιαγραφές Euro5 το 2021 η μοτοσικλέτα έχει δεχτεί μια σειρά σημαντικών αναβαθμίσεων προκειμένου να έρθει στη νέα εποχή εξοπλισμένη με τα κορυφαία ηλεκτρονικά βοηθήματα και έναν κινητήρα ακόμα πιο αποδοτικό και “καθαρό”.

Στο τελευταίο βίντεο παρουσίασης του νέου μοντέλου η Yamaha μας δείχνει τις αναβαθμίσεις του MT-09 με πρώτο και καλύτερο τον κινητήρα. Ο τρικύλινδρος σε σειρά πλέον ανεβαίνει στα 889 κ.εκ. και η ισχύς φτάνει τους 119 ίππους στις 10.000 σ.α.λ. Ανεβασμένη είναι και η ροπή στα 93 Nm, ενώ το μηχανικό σύνολο συνεργάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων τελευταίας γενιά με quickshifter.

Εντελώς διαφορετική είναι η μάσκα εμπρός του νέου MT-09 με φωτιστικά σώματα τύπου LED

Ηλεκτρονικό πακέτο από… R1

Στα ηλεκτρονικά είναι που έχει έρθει η μεγαλύτερη αλλαγή καθώς πλέον το MT-09 είναι εξοπλισμένο με Φρένα με ακτινική τρόμπα εμπρός για το MT-09βοηθήματα που βρίσκουμε στο YZF-R1. Νέα μονάδα IMU 6 αξόνων ελέγχει πλέον όλα τα βοηθήματα όπως το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, ενώ καινούρια είναι η οθόνη TFT 3,5 ιντσών από την οποία ο αναβάτης έχει τον έλεγχο όλων των συστημάτων.

Καινούρια είναι το πλαίσιο, το ψαλίδι και οι αναρτήσεις της KYB, ενώ την σημαντική βελτίωση στην οδική συμπεριφορά έχουν προσφέρει οι νέες ζάντες SpinForged που είναι 700gr ελαφρύτερες από τις προηγούμενες. Η καινούρια MT-09 είναι διαθέσιμη και σε έκδοση SP με αναρτήσεις της Ohlins για ακόμα καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο.

Το καινούριο βίντεο της Yamaha για το MT-09

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Yamaha πρωτοστατεί στη συνδεσιμότητα μοτοσικλέτας – αυτοκινήτου

Τρεις τροχοί και τρεις λόγοι να αποκτήσεις αυτό το Yamaha

Ετοιμάζει αντίπαλο για το Aprilia RS660 η Yamaha;


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, 11:02Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει