Ολοκλήρωση Εγκατάστασης και Λειτουργία του Πρώτου Γραμμικού Επιταχυντή στο 401 ΓΣΝΑΟλοκληρώθηκε η εγκατάσταση στον ειδικά  διαμορφωμένο χώρο του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401 ΓΣΝΑ), του πρώτου γραμμικού επιταχυντή τύπου Halcyon, η ασφαλής  λειτουργία του οποίου πιστοποιήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής  Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Ο επιταχυντής εγκαταστάθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος  (ΙΣΝ). Η δωρεά του ΙΣΝ προς το 401 ΓΣΝΑ, συνολικού ύψους 5.000.000 ευρώ,  περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση δύο υπερσύγχρονων γραμμικών  επιταχυντών καθώς και ενός μαγνητικού τομογράφου, η πρόσβαση στις  υπηρεσίες των οποίων θα είναι ελεύθερη και για τους πολίτες.

Οι γραμμικοί επιταχυντές που εγκαθίστανται στο 401 ΓΣΝΑ αποτελούν μέρος  ευρύτερης δωρεάς του ΙΣΝ, για την προμήθεια και εγκατάσταση μηχανημάτων  ακτινοθεραπείας σε δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας. Από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, το 401 ΓΣΝΑ είναι σε θέση να υποδεχθεί  το πρώτο κλινικό περιστατικό, με ορίζοντα πλήρους λειτουργίας τον  Σεπτέμβριο του 2019.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί και η  εγκατάσταση του δεύτερου γραμμικού επιταχυντή, δωρεάς επίσης του ΙΣΝ, ο  οποίος θα δοθεί για κλινική χρήση στις αρχές του 2020, καθιστώντας τις  εγκαταστάσεις του 401 ΓΣΝΑ από τις πιο σύγχρονες και το επίπεδο των  παρεχόμενων, από τον Στρατό Ξηράς, ιατρικών υπηρεσιών από το υψηλότερο  στην Ευρώπη.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019, 03:38

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει