Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ολοκληρώθηκε η έρευνα σε βάρος του Τζ. Ταραντίνι

Με πάνω από εκατό χιλιάδες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ολοκληρώθηκε η έρευνα των Ιταλών εισαγγελέων, σε βάρος του επιχειρηματία από το Μπάρι Τζαμπάολο Ταραντίνι, που φέρεται να παρουσίαζε συνοδούς πολυτελείας, σουμπρέτες και ηθοποιούς, στον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι διάφορες κατηγορίες, είναι, συνολικά, είκοσι οκτώ. Ανάμεσά τους, η εγκληματική δράση και η υποστήριξη εκπόρνευσης γυναικών. Οκτώ οι κατηγορούμενοι: ανάμεσά τους, εκτός από τον ίδιο τον Ταραντίνι, ο αδελφός του Κλαούντιο, η τηλεπαρουσιάστρια Σαμπίνα Μπέγκαν και ο δικηγόρος Σαλβατόρε Καστελανέτα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις του Ταραντίνι και του ίδιου του «Καβαλιέρε», «ο Μπερλουσκόνι δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για κοπέλες που, σε ορισμένες περιπτώσεις, λάβαιναν χρήματα, για να παρευρεθούν στην βίλα του. Ήταν κάτι που χειριζόταν αποκλειστικά ο ιταλός επιχειρηματίας».

Σύμφωνα, όμως, με τους δικαστικούς, ο Ταραντίνι, με τον τρόπο αυτό «ήθελε να ενισχύσει την σχέση του με τον Μπερλουσκόνι και να συνάψει επιχειρηματικές συμφωνίες με τους επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, και των εταιριών που συνδέονται με την κρατική αμυντική βιομηχανία Finmeccanica».

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, οι κοπέλες που, συνδέονταν, έμμεσα ή άμεσα, με τον Ταραντίνι, και από τις οποίες ζητήθηκε να πάρουν μέρος σε ιδιωτικά πάρτι, είναι, συνολικά, είκοσι επτά. Αρκετές από αυτές, εμφανίζονται και στην δικογραφία της υπόθεσης της μαροκινής «Ρούμπι Καρίμα».

Σύμφωνα, πάντα, με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ταραντίνι πλήρωνε τα έξοδα μετακίνησης των καλλονών, τους προσέφερε το αυτοκίνητο με το οποίο έφταναν στην βίλα του «μίστερ τιβί» και τους έλεγε ποια ακριβώς στάση και συμπεριφορά, έπρεπε να υιοθετήσουν.

Η σουμπρέτα και ηθοποιός Σαμπίνα Μπέγκαν, φέρεται να ζήτησε από άλλες κοπέλες, να συμμετάσχουν στις «βραδιές του Καβαλιέρε», υποσχόμενη ότι θα μπορούσαν να ευνοηθούν ποικιλοτρόπως.

Όπως προσθέτει, τέλος, η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», «οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς του Μπάρι, περιέχουν και αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τα δώρα που ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός, συνήθιζε να κάνει, στις νεαρές συνοδούς του».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει