Ολοκληρώθηκε η συνάντηση για τις οφειλές στα Ταμεία

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, στην οποία συμμετείχαν, πολυμελές κλιμάκιο της τρόικας, ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και διοικητές Ταμείων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, κατά τη συνάντηση σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος» και διαπιστώθηκε «σύγκλιση των απόψεων» σε αρκετά σημεία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται «βήμα – βήμα» ενώ εκφράζουν αισιοδοξία για την επίτευξη τελικής συμφωνίας μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Η ελληνική πλευρά προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ρύθμιση συμβατή με τα διεθνώς ισχύοντα, που να λαμβάνει όμως υπόψη της την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το πρόβλημα ρευστότητας και να δίνει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε αυτήν ο κατά το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός οφειλετών.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των δανειστών, προτείνουν, πάγια ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών έως 18 δόσεις και έκτακτη ρύθμιση, έως 36 δόσεις. Ζητούν επίσης διασφαλίσεις, ότι οι προϋποθέσεις που θα διαμορφωθούν για την ένταξη σε αυτήν θα είναι τέτοιες, ώστε όσοι ενταχθούν να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους καθώς και ότι τα Ταμεία θα εισπράξουν τα χρήματα που έχουν προϋπολογισθεί.

ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει