Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – ΣτόλτενμπεργκΛίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Πέμπτης, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζητήθηκε η τουρκική εισβολή στη Συρία, αλλά και οι τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στο Αιγαίο.

Καταδίκη της τουρκικής εισβολής στη Συρία

«Η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και Συνθηκών και χρέος της διεθνούς κοινότητας αλλά και του ΝΑΤΟ είναι να ασκηθεί κάθε επιρροή ώστε να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός, για να μην κλιμακωθεί η αστάθεια και να αποφευχθούν απώλειες ανθρώπων και νέα ρεύματα προσφύγων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι «προσβλέπω στη συνεργασία μαζί σας» και τόνισε τον ειδικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ελληνικές δυνάμεις στο ΝΑΤΟ ενώ η χώρα εισφέρει 2% του ΑΕΠ της δήλωσε ο γενικός γραμματέας.

Επίσης, ανέφερε «ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν πώς θα προσφέρουμε ασφάλεια και σταθερότητα στον κόσμο. Επίσης πως το ΝΑΤΟ θα συνεισφέρει και θα βοηθήσουν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των ρευμάτων παράτυπης μετανάστευσης».

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, 20:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει