Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός έξι ατόμων στην Οξυά


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 10:11

Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός έξι κατοίκων από την Οξυά στον δήμο Μουζακίου της Καρδίτσας, από ελικόπτερο, υπό την παρουσία και τον συντονισμό της όλης επιχείρησης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί στο Μουζάκι έξι άτομα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθούν ακόμη τέσσερα. Παράλληλα, θα δοθούν σε κατοίκους που δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους νερό και τρόφιμα. Η περιοχή έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές λόγω της επέλασης του «Ιανού».

Πρώτη στο ελικόπτερο μπήκε μια ηλικιωμένη γυναίκα και η έγκυος κόρη της με τη μόλις 1,5 έτους εγγονούλα της. Κάποιοι άλλοι κάτοικοι αρνήθηκαν να μπουν στο ελικόπτερο και να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. 

«Εμείς είμαστε συνηθισμένοι, δεν περιμέναμε τον Ιανό» είπε χαρακτηριστικά η νεαρή γυναίκα, κρατώντας το κοριτσάκι της στην αγκαλιά της. «Το μόνο που ζητάμε, μιλάω εκ μέρους όλων, είναι η άμεση αποκατάσταση του δρόμου, να έχουμε πρόσβαση μέχρι το Μουζάκι. Θέλουμε νέα μελέτη, νέο οδικό δίκτυο» είπε και πρόσθεσε πως κανείς δεν θέλει να φύγει από τον οικισμό. «Είμαστε λίγοι αλλά είμαστε ζωντανοί» πρόσθεσε. 

Επίσης μια ηλικιωμένη γυναίκα άρχισε να κερνάει λουκούμια, τα οποία πήρε από το σπίτι της πριν απεγκλωβιστεί. Πρώτα κέρασε τους πιλότους και μετά όσους βρίσκονταν στο γήπεδο για να υποδεχτούν εκείνη και την κόρη της.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους ήταν και μια 92χρονη με Αλτσχάιμερ, με τον 94χρονο σύζυγό της, τους οποίους βοήθησε να μετακινηθούν προς το ελικόπτερο ο ένας εκ των δύο γιων τους.

 

Πηγή: karditsalive.net, mouzakinews.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 10:40

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει