Ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία

Με το βλέμμα στις τελευταίες «κρυφές» μετρήσεις των τάσεων της κοινής γνώμης ολοκληρώνεται την Παρασκευή η προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα ενώ ο Κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί την κοινωνία της Θεσσαλονίκης σε κεντρική συγκέντρωση της ΝΔ στο λιμάνι της πόλης.

Με το βλέμμα στις τελευταίες «κρυφές» μετρήσεις των τάσεων της κοινής γνώμης ολοκληρώνεται την Παρασκευή η προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019Και τα δύο επιτελεία επικεντρώνουν στις τελευταίες λεπτομέρειες πριν από την διεξαγωγή των εκλογών της Κυριακής.

Ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το «όπλο» της Συμφωνίας των Πρεσπών και τους ψηφοφόρους της Β. Ελλάδας ο δε Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία με βασικό όπλο στη φαρέτρα του μέτρα για κοινωνικές παροχές και πιο συγκεκριμένα δεσμεύσεις για αύξηση των συντάξεων και περαιτέρω ελαφρύνσεις.

Το κλίμα είναι πολωτικό. Το μεν Μαξίμου στοχεύει στην ανατροπή των δημοσκοπικών ευρημάτων και τη μείωση στο ελάχιστο της τελικής διαφοράς από τη ΝΔ. Η δε Πειραιώς στοχεύει σε μία ευκρινή ή  διακριτή διαφορά έτσι ώστε να διαθέτει ένα πλεονέκτημα οδεύοντας προς τις εθνικές εκλογές.

Το αναπάντητο ερώτημα όμως και στα δύο επιτελεία αφορά στο ποσοστό αποχής και τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων που ανήκουν στην κατηγορία της αδιευκρίνιστης ψήφου.  Οι δημοσκοπήσεις αδυνατούν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα.

Τη συμπεριφορά των 450.000 νέων ψηφοφόρων άνω των 17 ετών καθώς και οι τελικές αποφάσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 είναι το κλειδί και θα προσδιορίσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι χαμηλή σε σχέση με το 2015 ενώ η συσπείρωση της ΝΔ εξακολουθεί να είναι υψηλή, χωρίς άλλα περιθώρια ενίσχυσης.

Ένα τρίτο ερώτημα που απασχολεί τα εκλογικά επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων αφορά τη διαφορά της ψήφου στα μικρότερα κόμματα.

Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα οι μικροί σχηματισμοί είναι δυνατόν να συγκεντρώσουν από 20-25% , ενδεχομένως και παραπάνω του συνόλου των ψήφων.

Η συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 19:30, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος.

Η συγκέντρωση της ΝΔ

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 11 το πρωί θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Ταχιάου και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σίνδο.

Στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ στη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει