Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ομάδα ΒΑΝ: “Σήμα για ισχυρό σεισμό άνω των 6R”

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι ειδικοί τη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του πατραϊκού κόλπου, με την ανησυχία να εντείνεται λόγω της χθεσινής δόνησης, μεγέθους 4,7R, που σημειώθηκε στη Ναύπακτο.

Σύμφωνα με τον Δρ. Γεράσιμο Χουλιάρα, κύριο ερευνητή σεισμολογίας, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο χθεσινός σεισμός είχε νέο επίκεντρο και συγκεκριμένα σημειώθηκε στη στεριά, μόλις 2χλμ νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου.

Μιλώντας σε εκπομπή του zougla radio και τον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη, ο κ. Χουλιάρας υπενθύμισε ότι ο καθηγητής Φυσικής Στερεάς Κατάστασης του Παν.Αθ. και επικεφαλής της ομάδας BAN, Π. Bαρώτσος, στις 24 Ιουνίου δημοσίευσε μία μελέτη στο Πανεπιστήμιο Cornell, για τη σεισμικότητα της περιοχής, βάσει σημάτων που συνέλεξε από το σταθμό του Πύργου. Μάλιστα, η ομάδα BAN έχει δεχτεί ισχυρό σήμα που ερμηνεύεται με ενδεχόμενη εκδήλωση σεισμού άνω των 6R.

Λόγω του χθεσινού σεισμού, οι κάτοικοι της Ναυπάκτου αλλά και των γύρω περιοχών ανησύχησαν. Ενώ προβληματισμένοι είναι και οι πολίτες της Πάτρας, Ρίο-Αντίρριο, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώνονται δεκάδες μικροσεισμοί στον υποθαλάσσιο χώρο.

πηγή: zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει