Ομοσπονδιακός δικαστής εξετάζει τη μήνυση του HRW σε βάρος του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχουΟ ομοσπονδιακός δικαστής της Αργεντινής που εξετάζει τη μήνυση που κατέθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch – HRW) κατά του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής να αναζητήσει πληροφορίες από την Υεμένη, την Τουρκία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ανέφερε το γραφείο του δικαστή στο πρακτορείο Reuters.

Το γραφείο του δικαστή Αριέλ Λίχο υπογράμμισε ότι αναζητά πληροφορίες σε όποιες ανοιχτές υποθέσεις σχετίζονται με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ή για εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη.

Η HRW γνωστοποίησε τη Δευτέρα ότι οι δικαστικές αρχές της Αργεντινής μελετούν το αίτημα που τους υπέβαλε εισηγούμενη να αρχίσουν να διενεργούν έρευνα για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του μπιν Σαλμάν, για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Υεμένη, βασανισμούς πολιτών στη χώρα του, καθώς και άλλες αξιόποινες πράξεις, κυρίως για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η ΜΚΟ κατέθεσε τη Δευτέρα τη μήνυση, καθώς το Σύνταγμα της χώρας αναγνωρίζει τη διεθνή αρμοδιότητά της στη διερεύνηση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Ο διάδοχος πρίγκιπας έφτασε νωρίτερα την Τετάρτη στο Μπουένος Άιρες προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20).


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 01:11

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει