Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης

Δεν θα τη δώσει ο Πάνος Καμμένος

Ολοκληρώνεται σήμερα με την ονομαστική ψηφοφορία η τριήμερη διαδικασία στην ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Κατά την χθεσινή τοποθέτησή του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρέσχε στήριξη στο νέο πρωθυπουργό και απέρριψε την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα έχει μπροστά της μια ύστατη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσει για «να είναι η Ελλάδα μέρος της Ευρωζώνης και για να ξεπεραστεί ο κινδυνος χρεοκοπίας». Ανέφερε ακόμη ότι η κατάθεση του προϋπολογισμού θα γίνει την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, με στόχο όπως είπε, για πρώτη φορά η χώρα να παρουσιάσει πρωτογενή πλεονάσματα.

Η Αλέκα Παπαρήγα επιτέθηκε στην κυβέρνηση και υπογράμμισε την ανάγκη να μην υποκύψει ο λαός «στο όργιο των εκβιασμών». Επιτέθηκε επίσης στο ΛΑΟΣ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη για τη συμμετοχή του κόμματος στο νέο σχήμα.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στο Λουκά Παπαδήμο σημειώνοντας ότι ζητεί από το λαό να αυτοκτονήσει για μια συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου που έχει ήδη γίνει κουρελόχαρτο.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος επανέλαβε την απόφασή του να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

«Ποιά εμπιστοσύνη μπορούμε να δείξουμε σε έναν πρωθυπουργό για τον οποίο η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι είναι από τους πρωτεργάτες της μεγάλης τράπεζας Goldman Sacks, η οποία ορίζει τη νέα τάξη πραγμάτων και παρεμβαίνει και στην Ιταλία; Σε αυτή δούλευε κι ο κ. Παπακωνσταντίνου παλαιότερα», παρατήρησε ο κ. Καμμένος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει