Ο Ακάρ απειλεί με νέο «Αττίλα»


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, 19:53

Εκεί που βρισκόμασταν το 1974, βρισκόμαστε και σήμερα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολού, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έκανε αυτό που έπρεπε και θα συνεχίσει να το κάνει στο πλαίσιο του δικαίου της θάλασσας.

Για τις εξελίξεις σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο ανέφερε ότι η Τουρκία είναι «υπέρ της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Αυτό δεν αποτελεί αδυναμία. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο σε αυτές τις περιοχές. Και αυτό δεν αποτελεί απειλή. Απλώς αναμένουμε από όλους να δουν τις πραγματικότητες και προσκαλούμε όλους τους γείτονες μας να το κάνουν αυτό».

Για τη συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «εμείς ως κυρίαρχες χώρες, κάναμε αυτό που έπρεπε στο πλαίσιο του δικαίου της θάλασσας, των συμφερόντων του έθνους μας και του δικαίου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε». 

Πηγή: ΚΥΠΕ 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, 19:53

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει