Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επικρίνει τα «ελλιπή» στοιχεία από την Κίνα για τον κορωνοϊό


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 20:17

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα ότι η απάντηση των ΗΠΑ στο ξέσπασμα του νέου ιού εμποδίστηκε από αυτό που χαρακτήρισε ελλιπή στοιχεία από την Κίνα, προσθέτοντας ότι είναι απογοητευτικό να λαμβάνουν πληροφορίες από το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Οι πληροφορίες που λάβαμε από το μέτωπο αυτού του πράγματος δεν ήταν τέλειες και μας οδήγησαν σε ένα σημείο όπου μεγάλο μέρος της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε σήμερα μας έχει βάλει πίσω από τις εξελίξεις», δήλωσε ο Πομπέο σε συνέντευξή του στο CNBC.

«Αποδείχθηκε απίστευτα απογοητευτικό να συνεργαζόμαστε με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα για να πάρουμε στα χέρια μας το σύνολο των στοιχείων», δήλωσε. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι είναι «ικανοποιημένος με τις προσπάθειες» που κατέβαλε το Πεκίνο για να ανακόψει την επιδημία, η οποία ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν.

«Τα στοιχεία από την Κίνα ήταν ελλιπή», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Πομπέο σε άλλη συνέντευξή του στο Fox News. Ο Αμερικανός αξιωματούχος εμφανίστηκε, ωστόσο, βέβαιος πως οι ΗΠΑ μπορούν να διαχειριστούν τον ιό. «Πρέπει να το κάνουμε σωστά», δήλωσε ο Πομπέο στο CNBC.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 20:17

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει