Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Κοπάνας στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας για το θέμα των κουνουπιών

Τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων επισκέφθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας, όπου είχε συνεργασία με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας κ.Ζαρείφη, από τον οποίον και ενημερώθηκε για το θέμα των κουνουπιών.

Μετά από συνεργασία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Κοπάνα με τον Δ/ντή της αρμόδιας Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων διαπιστώθηκε ότι το αναφερόμενο κρούσμα εγκεφαλίτιδας από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην περιοχή μας έχει λάβει εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Αναμένεται πληρέστερη έγγραφη ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί άλλη νόσηση ίδιας αιτιολογίας στο Νομό μας.

Τα μέχρι τώρα γενικά στοιχεία από τον Νομό Μαγνησίας δεν εμπνέουν λόγους ανησυχίας για τον πληθυσμό, αλλά συνιστώνται τα μέτρα προστασίας, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί.

Κατά την ερχόμενη περίοδο πολίτες, δήμοι και φορείς θα πρέπει να εντατικοποιήσουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, όπως και την καταπολέμηση της αύξησης του πληθυσμού των κουνουπιών.

Η Πολιτεία επίσης, μέσα από προγράμματα κουνουποκτονίας, ενεργεί για περιορισμό του πληθυσμού των κουνουπιών, κατά προτεραιότητα, στις ευαίσθητες περιοχές.

Είναι βέβαιο ότι εκτός από τα μέτρα της Πολιτείας και της Κοινότητας – Δήμου είναι απαραίτητη και η ενεργητική συμμετοχή και δράσεις της οικογένειας και των πολιτών / ατόμων στην προστασία από τα κουνούπια.

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων παρακολουθεί την εξέλιξη των πραγμάτων και θα ενημερώσει σχετικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει