Ο αντιπρόεδρος γλίτωσε από έκρηξη βόμβας σε δρόμο της Καμπούλ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020, 12:44

Στους έξι ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη βόμβας, σήμερα το πρωί, που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου στην Καμπούλ και είχε στόχο τον πρώτο αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν Αμρουλάχ Σάλεχ, ο οποίος γλίτωσε, είπε ο εκπρόσωπός του.

Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στην επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγο πριν από τις πολυαναμενόμενες συνομιλίες μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν, στην πρωτεύουσα του Κατάρ, τη Ντόχα.

«Σήμερα, για μια ακόμη φορά οι εχθροί του Αφγανιστάν προσπάθησαν να βλάψουν τον Σάλεχ, αλλά απέτυχε ο σατανικός τους στόχος και ο Σάλεχ γλίτωσε από την επίθεση», έγραψε στο Facebook ο Ραζουάν Μουράντ, ένας εκπρόσωπος του γραφείου του Σάλεχ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Reuters, η βόμβα είχε ως στόχο την αυτοκινητοπομπή του Σάλεχ, ενώ μερικοί από τους σωματοφύλακες του τραυματίστηκαν.

Ο Σάλεχ εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που ανάρτησε ο ίδιος λίγο μετά την επίθεση στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να λέει ότι υπέστη ελαφρύ έγκαυμα στο πρόσωπο και ένα τραύμα στο χέρι.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020, 12:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει