Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ο αποκλεισμός ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη θα πλήγωνε το κύρος του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Την βεβαιότητά του πως υπήρξαν αλλοιωμένα πρωταθλήματα κατά το παρελθόν, εξέφρασε ο Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ». Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ενεργήσει ελεύθερη για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της και να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις για την «κάθαρση» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε πως η «κάθαρση» μπορεί να προχωρήσει και μέσα στην αγωνιστική περίοδο, ενώ ανέφερε πως υπάρχει ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη του πρωταθλήματος: «Εάν πιστεύουμε ότι για κάποιους λόγους πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο θα το εξετάσουμε».

Για το αν υπήρχαν αλλοιωμένα πρωταθλήματα στο παρελθόν, απάντησε: «Βεβαίως. Υπήρξαν αλλοιωμένα πρωταθλήματα. Αυτά που έχουμε δει, μέχρι τώρα δεν αρμόζουν στο είδος του αθλητισμού που θέλουμε να έχουμε στην Ελλάδα».

Όσον αφορά στην αναστολή της λειτουργίας των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών, τόνισε: «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα στήθηκε σε λάθος βάσεις. Και οι σύνδεσμοι αυτοί, είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Θέλουμε να φτιάξουμε συνδέσμους που αντί για πηγή διαφθοράς θα αποτελέσουν πηγή στήριξης των ομάδων. Οι σύνδεσμοι δεν θα έχουν νομική υπόσταση. Θα έχουν σύνδεση με τις ομάδες, θα λογοδοτούν σε αυτές και την Πολιτεία. Μου κάνει εντύπωση ότι οι περισσότεροι ασχολούνται με τις Λέσχες, ακόμη και μετά από ό,τι συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Παράλληλα για τη βία στα γήπεδα, υποστήριξε: «Κάποιος που εμπλέκεται συνεχώς σε επεισόδια πρέπει να ξέρει ότι θα πάει φυλακή. Αυτός δεν πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο. Τώρα δεν μπαίνει ποτέ κανένας».

Τέλος για την άφιξη του Πιερ Λουίτζι Κολίνα, ο Παύλος Γερουλάνος, ανέφερε: «Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου θα πάρει χρόνο. Θα πάρει χρόνο για να χτιστεί και η αξιοπιστία μεταξύ φιλάθλων και διαιτησίας. Γιατί εάν μέχρι τώρα αμφισβητούσαν τη διαιτησία τώρα έχουν περισσότερα στοιχεία για να το κάνουν. Εδώ, λοιπόν, ήρθε ο κ.Πλατινί και μας λέει. «Έχουμε τον κ. Κολίνα ο οποίος έχει εμπειρία και ένα ολόκληρο επιτελείο που δουλεύει πάνω στη διαιτησία και θα βοηθήσει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει