Ο γ.γ. του ΟΗΕ προτείνει τον περιορισμό προγραμματισμένων εκδηλώσεων με αφορμή διάσκεψη για τις γυναίκες


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020, 08:05

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες πρότεινε οι διπλωμάτες και οι υπουργοί να αποφύγουν τη σύνοδο της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στη Νέα Υόρκη εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με επιστολή που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Περίπου 12.000 άνθρωποι συμμετέχουν κανονικά στην ετήσια αυτή σύνοδο η οποία είναι αφιερωμένη στην προώθηση της ισότητας των φύλων. Φέτος είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 9 έως τις 20 Μαρτίου.

Ωστόσο σε επιστολή του προς τις χώρες μέλη ο επικεφαλής της Επιτροπής, ο Αρμένιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μχερ Μαργκαριάν, ανέφερε ότι ο Γκουτέρες συνέστησε οι χώρες μέλη «να περιορίσουν τη σύνοδο» και να ακυρώσουν δεκάδες εκδηλώσεις.

«Επίσης συνέστησε οι εκπρόσωποι που έχουν την έδρα τους στις πρωτεύουσες (των κρατών) να αποφύγουν να ταξιδέψουν στην έδρα του ΟΗΕ για τη σύνοδο», πρόσθεσε ο Μαργκαριάν.

Το γραφείο της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών πρότεινε οι χώρες μέλη να συζητήσουν και να δηλώσουν αν συμφωνούν με τις συστάσεις του γενικού γραμματέα σε συνάντησή τους τη Δευτέρα.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντιζαρίτς, εξήγησε ότι, ο Γκουτέρες έκανε αυτές τις συστάσεις με δεδομένη «την γοργά εξελισσόμενη κατάσταση» με τον κορωνοϊό και την ανάγκη «να εξισορροπηθεί το κρίσιμο έργο του ΟΗΕ με τις ανησυχίες για τη δημόσια υγεία».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020, 08:05

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει