Ο δήμαρχος της Μόσχας ελπίζει ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα σταθεροποιηθεί σε τρεις εβδομάδες


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 15:51

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην ρωσική πρωτεύουσα, θα σταθεροποιηθεί σε δύο-τρεις εβδομάδες, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στο διάστημα αυτό.

«Θα περάσει μια εβδομάδα, δύο -τρεις εβδομάδες και θα δούμε. Πιθανά η κατάσταση να σταθεροποιηθεί. Ελπίζουμε. Αν και η κατάσταση στην Ευρώπη δεν εμπνέει αισιοδοξία, παρ’ όλ’ αυτά ελπίζουμε. Με δεδομένη την κατάσταση που θα υπάρχει μετά από δύο -τρεις εβδομάδες, θα λάβουμε ήδη κάποιες αποφάσεις», δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις αυτές σε σχέση με τα μέτρα θα είναι τέτοιες ώστε να μην επηρεάσουν την οικονομία και την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο δήμαρχος της Μόσχας είπε επίσης ότι τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας εξαιτίας της πανδημίας έχουν χάσει το 60% των πελατών τους, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2020 επισκέφθηκαν την Μόσχα 5,5 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός κατά 52% μικρότερος του αντίστοιχου εξαμήνου του 2019.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 15:51

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει