Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ο δημοσιογράφος που έχασε την ακοή του γράφει για τον Γολγοθά του

Αίσθηση προκαλεί το άρθρο-παρέμβαση του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου στην εφημερίδα RealNews, που πριν από μερικούς μήνες κατά την διάρκεια ρεπορτάζ στην πλατεία Συντάγματος έχασε την ακοή του έπειτα από επίθεση αστυνομικών.

Ο δημοσιογράφος, θυμίζει την δήλωση του κ. Κοκαλάκη, εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, «οι ΜΑΤατζήδες είναι νέα παιδιά, 20χρονα, που μόλις έχουν βγει απ’ τη σχολή και βράζει το αίμα τους. Τι να τους κάνουμε; Ξεφεύγουν» και εκφράζει την αγανάκτηση του για τα ψέμματα που έχουν ειπωθεί στην υπόθεση του.

«Δεν ανέχομαι το ψέμα»

Ως πρώτο ψέμα, ο Μ. Κυπραίος, αναφέρει τους ισχυρισμούς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι δήθεν αγνοούσε πως έχει υποστεί μόνιμη βλάβη και αναπηρία. Μάλιστα, επισημαίνει πως ο κ. Μόσιαλος τον είχε επισκεφτεί προκειμένου να μάθει για την πορεία της επέμβασης ενώ υπογραμμίζει πως η Εισαγγελία έχει πλήρη ενημέρωση.

Το δεύτερο ψέμα, σχετίζεται με τις ψευδείς διαρροές πως ο ίδιος δεν έχει καταθέσει μήνυση, κάτι το όποιο είχε γίνει αυτεπάγγελτα απ’ την εισαγγελέα κ. Ράικου.

Ο Μ. Κυπραίος, παράλληλα, δίνει σημαντικές πληροφορίες σε ότι αφορά το υλικό που του προκάλεσε την αναπηρία. Σχολιάζοντας το τρίτο ψέμα ων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ότι δηλαδή έγινε χρήση μολότοφ ( σε αυτή την περίπτωση ο δημοσιογράφος θα ήταν νεκρός λαμβάνοντας υπ’ όψιν την απόσταση μεταξύ των ΜΑΤ και αυτού) ή κροτίδας, αποκαλύπτει πως στις φωτογραφίες που τράβηξε η μηχανή του την ώρα της επίθεσης, φαίνεται ξεκάθαρα ένα αυτοκόλλητο με την αναγραφή explosive-dangerous. Ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται δέχθηκε ρίψη χειροβομβίδας, με 12 γρ. εκρηκτικού υλικού ικανή να προκαλέσει κώφωση και τύφλωση.

Τέλος, αφήνει σαφέστατες αιχμές, στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας καθώς και στην ΕΔΕ. Όπως αναφέρει, η διαδικασία έχει ανατεθεί σε υπαστυνόμο της ΕΛΑΣ, ο οποίος μιλώντας με συγγενικό του πρόσωπο είχε τον εξής διάλογο: «Μα καλά δεν μπορεί να μιλήσει; Δεν ακούει τίποτα; Μήπως θέλετε να έρθετε να δώσετε κατάθεση εσείς;». Αυτή είναι η ΕΔΕ, λέει με αγανάκτηση ο Μ. Κυπραίος και κατηγορεί τον κ. Παπουτσή για προσπάθεια συγκάληψης των ευθυνών.

Να θυμίσουμε απλώς, πως ο συνάδελφος έπεσε θύμα της άνανδρης επίθεσης στην προσπάθεια του να κάνει σωστά την δουλειά του. Να μεταφέρει την είδηση. Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον πως για πρώτη φορά σε αυτή τη χώρα, θα αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικά υπεύθυνους χωρίς εκπτώσεις.

Πηγή – Tsantiri.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει