Ο δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο ΜπράμοΈφυγε από τη ζωή ξαφνικά το βράδυ της Τετάρτης, 14 Αυγούστου, ο δημοσιογράφος συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου Γεώργιος Μπράμος, σε ηλικία 67 ετών.

 Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ Ο Γιώργος Μπράμος γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1952. Μετά το πέρας των λυκειακών του σπουδών σπούδασε Κινηματογράφο σε πανεπιστημιακή σχολή στην Ιταλία και στη συνέχεια ενεγράφη στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1977 ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» ως συντάκτης στο δημοτικό, ελεύθερο και εργατικό ρεπορτάζ. Το 1979 ήταν πλέον βοηθός αρχισυντάκτη, υπεύθυνος για την πρώτη σελίδα της εφημερίδας. Στη συνέχεια ανέλαβε υπεύθυνος εσωτερικών σελίδων στην ίδια εφημερίδα, ενώ μετέπειτα διετέλεσε αρχισυντάκτης. Αμέσως μετά εργάστηκε ως δημοσιογράφος αλλά και κριτικός κινηματογράφου στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και σε αρκετά έντυπα του περιοδικού Τύπου, ενώ διετέλεσε Διευθυντής Ελληνικού Προγράμματος στον Τ/Σ «Mega Channel» από το 1994 έως το 2001. Επόμενος σταθμός η ΕΡΤ, όπου εργάζεται ως Συντονιστής Προγράμματος, από το 2002 έως το 2008.

Ο Γιώργος Μπράμος υπήρξε ένας ευαίσθητος άνθρωπος κι ένας άριστος επαγγελματίας, με ευρεία καλλιέργεια και ανήσυχο πνεύμα. Η πορεία του στον Κλάδο καταδεικνύει την ευσυνειδησία του, την αρτιότητα του χαρακτήρα του και τη συναδελφικότητά του ενώ άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στα ελληνικά γράμματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγο και τα παιδιά του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο.

Ο τόπος και ο χρόνος της κηδείας του Γιώργου Μπράμου θα γνωστοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση.

Η ΑΥΓΗ στη νεκρολογία του επισημαίνει ότι ο Γιώργος Μπράμος, υπήρξε μέλος του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου (ΠΑΜ) και της Αντιδικτατορικής Οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος» και στην μεταπολίτευση της ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος» και του ΚΚΕ εσ.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019, 11:07

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει