Ο επικεφαλής της Roscosmos θέλει να ελέγξει αν οι Αμερικανοί πάτησαν όντως στη ΣελήνηΑν και είναι ευρύτερα αποδεκτό ότι το 1969 η αποστολή Απόλλων 11 έστειλε με επιτυχία τον πρώτο άνθρωπο στη Σελήνη, πολλοί εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι η περίφημη προσγείωση στο φεγγάρι ήταν πλαστή.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, προσφέρθηκε, έτσι, να «ελέγξει» εάν το αμερικανικό πρόγραμμα προσσελήνωσης ήταν πραγματικότητα.

Μιλώντας με τον πρόεδρο της Μολδαβίας, Ίγκον Ντόντον, για τις προοπτικές μιας βάσης στη Σελήνη, ο Ρογκόζιν παρατήρησε ότι καμία χώρα δεν μπορεί να επιβαρυνθεί από μόνη της με ένα τέτοιο δαπανηρό πρόγραμμα.

Όταν ερωτήθηκε εάν οι Αμερικανοί αστροναύτες έφτασαν στο φεγγάρι, ο Ρογκόζιν απάντησε με χαμόγελο: «Έχουμε θέσει έναν στόχο, να πετάξουμε και να δούμε αν πήγαν (στη Σελήνη) ή όχι».

«Λένε ότι πήγαν, επομένως θα το ελέγξουμε», συμπλήρωσε.

Αυτήν την εβδομάδα, η Roscosmos ανακοίνωσε ότι δρομολογεί ένα νέο πρόγραμμα – πολλών δισεκατομμυρίων –  για την εξερεύνηση της Σελήνης, βάσει του οποίου η Ρωσία να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της στη Σελήνη, μετά το 2030.

Πηγή: Sputnik 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018, 23:23

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει