Ο ηγέτης της Λέγκα απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογώνΟ αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει επικεντρωθεί στον σχεδιασμό του προϋπολογισμού για το 2020, που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο.

Ορισμένοι παρατηρητές είκαζαν ότι ο ηγέτης της Λέγκας θα ασκούσε πιέσεις για να προκηρυχθούν εκλογές, ώστε να κεφαλαιοποιήσει την άνοδο του κόμματός του στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και τη συντριβή του κυβερνητικού του εταίρου, του Κινήματος 5 Αστέρων.

“Δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές, τον Σεπτέμβριο θα προετοιμάζουμε τον προϋπολογισμό”, είπε ο Σαλβίνι μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο κοινοβούλιο. “Αν ήθελα να ρίξω την κυβέρνηση δεν θα εργαζόμουν νυχθημερόν για να εισηγούμαι νομοσχέδια… υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να γίνουν, δεν θέλω πρόωρες εκλογές”, πρόσθεσε.

Ο Σαλβίνι είπε επίσης ότι η Ρώμη θα απαντήσει στις ανησυχίες που εκφράζουν οι Βρυξέλλες για τα δημοσιονομικά της Ιταλίας, παρουσιάζοντας οικονομικά δεδομένα με τα οποία θα αποφύγει κυρώσεις. Η Ιταλία πρέπει να απαντήσει μέχρι την Παρασκευή στην επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ζητά εξηγήσεις για το αυξημένο έλλειμα του προϋπολογισμού και το χρέος.

“Η οικονομία παρουσιάζει ενδείξεις ανάκαμψης”, είπε, τονίζοντας ότι τα φορολογικά έσοδα είναι υψηλότερα από το αναμενόμενο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, 17:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει