Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ο Καντάφι βίασε πέντε γυναίκες γιατί τις «βαρέθηκε»

Πέντε γυναίκες μέλη της επίλεκτης ομάδας σωματοφυλάκων του Μουαμάρ Καντάφι ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν και κακοποιήθηκαν από τον ίδιο, γράφει η εφημερίδα The Sunday Times of Malta.

Οι γυναίκες αποκάλυψαν στην ψυχολόγο, Σεχάμ Σεργκέουα, στη Βεγγάζη, ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Καντάφι και τους γιους του, πριν απολυθούν όταν «τις βαρέθηκαν». Οι κατηγορίες αυτές περιλαμβάνονται στα στοιχεία που έχει αναλάβει να συγκεντρώσει η Σεργκέουα για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Μια από τις γυναίκες δήλωσε πως την εκβίασαν να ενταχθεί στην ομάδα των σωματοφυλάκων, που πιστεύεται ότι την αποτελούσαν 400 γυναίκες, με μια κατηγορία που κατασκεύασε το καθεστώς εναντίον του αδελφού της. «Της είπαν πως είτε θα γίνει σωματοφύλακας ή ο αδελφός της θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή με την κατηγορία ότι συνελήφθη με ναρκωτικά επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στη Μάλτα», τόνισε η ψυχολόγος στην εφημερίδα.

«Εκδιώχθηκε από το πανεπιστήμιο και την ενημέρωσαν πως θα μπορούσε να ξαναφοιτήσει μόνο με επέμβαση του ίδιου του Καντάφι. Την ενημέρωσαν επίσης ότι πρέπει να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις ακόμα και για AIDS», πρόσθεσε η Σεργκέουα. «Όταν συναντήθηκε τελικά με τον Καντάφι την υποδέχτηκε με… τις πυζάμες. Αρνήθηκε τις προτάσεις του και εκείνος την βίασε», καταλήγει η ίδια, επικαλούμενη της μαρτυρίες που συνέλεξε.

Η ψυχολόγος υπογραμμίζει ότι από τις ιστορίες αυτές προκύπει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο που θέλει τον Καντάφι να είναι ο πρώτος που βιάζει τις γυναίκες, μετά ακολουθεί ένας από τους γιους του και στη συνέχεια υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Οι γυναίκες αυτές αποκάλυψαν τις ιστορίες τους όταν η Λίβυα ψυχολόγος άρχισε να ερευνά κατηγορίες για συστηματικούς βιασμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις στη διάρκεια των συγκρούσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει