Ο Κιμ Τζόουνς του Dior σε ρόλο επιμελητή δημοπρασίας στο Sotheby’ s


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, 09:46

Όταν ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s πρότεινε στον σχεδιαστή της ανδρικής γραμμής του Dior, Kim Jones (Κιμ Τζόουνς) να επιλέξει σύγχρονα έργα τέχνης για μία δημοπρασία, εκείνος ανακάλυψε ότι έχει τα εφόδια με διάφορους τρόπους.

Πρώτον, ο Christian Dior εργάστηκε ως γκαλερίστας προτού γίνει μόδιστρος. Δεύτερον, ο Κιμ Τζόουνς είναι φανατικός συλλέκτης έργων τέχνης.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στη Νέα Υόρκη, ο Κιμ Τζόουνς στάθηκε στον οίκο Sotheby’s για τη δημοπρασία Contemporary Curated περιτριγυρισμένος από φίλους που ήθελαν να τον δουν σε ρόλο επιμελητή.

Για τη συνεργασία του με τον οίκο δημοπρασιών ο σχεδιαστής μόδας επέλεξε έργα των David Hockney, Cindy Sherman, George Condo και των συνεργατών του Dior Raymond Pettibon και KAWS.

«Με τον KAWS, έχουμε ίδια ηλικία, οπότε μεγαλώσαμε παράλληλα» δήλωσε ο Κιμ Τζόουνς.

«Όσον αφορά τον Raymond φορούσα T-shirts με τα σχέδιά του, όταν ήμουν παιδί. Ήταν πάντα στο μυαλό μου. Το να μπορώ να εργαστώ με έργα του και μετά να τα προβάλλω είναι πολύ σημαντικό – του άρεσε πώς παρουσιάσαμε τα Untitled, Eleven Works κι αυτό ήταν μεγάλο κοπλιμέντο για μένα» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, 09:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει