Ο Μάικ Πομπέο συζήτησε με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας για τις κρίσεις σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, ΥεμένηΟ υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μάικ Πομπέο συζήτησε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικης συνδιάλεξης που είχαν τη Δευτέρα για την κατάσταση στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Υεμένη, γνωστοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ, ο Πομπέο ευχαρίστησε τον πρίγκιπα για «την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας» προκειμένου να καλυφθούν «οι επείγουσες ανάγκες για τη σταθεροποίηση της βορειοανατολικής Συρίας», αλλά και για την υποστήριξη που προσφέρει το Ριάντ «στην ιρακινή κυβέρνηση».

Ακόμα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και ο πρίγκιπας αναφέρθηκαν «στην υποστήριξή τους στην κήρυξη εκεχειρίας στο Αφγανιστάν το επόμενο Έιντ» και «στην ειρήνευση στο Αφγανιστάν ευρύτερα». Επιπλέον, «αποτίμησαν την προσπάθεια του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ για την επίλυση της σύγκρουσης στην Υεμένη» και εξέτασαν «άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», κατά την ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018, 03:05

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει