Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ο Μπους έδωσε συνέντευξη στο… National Geographic

Στο κανάλι του National Geographic αποφάσισε να σπάσει την σιωπή του ο πρώην πλανητάρχης Τζορτζ Μπους. Ο προηγούμενος πρόεδρος των ΗΠΑ παραχώρησε στον σταθμό μεγάλη αποκλειστική συνέντευξη που θα προβληθεί με μορφή ντοκιμαντέρ στις 5 Σεπτεμβρίου, όπου αναφέρεται για πρώτη φορά τόσο αναλυτικά στην μοιραία ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου αλλά και στο πως βίωσε πρόσφατα την ανακοίνωση της είδησης της δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Στην συνέντευξη ο Τζορτζ Μπους αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες εκείνων των ημερών και περιγράφει την προσωπική του εμπειρία από τις εξαντλητικές ώρες και ημέρες που έζησε αμέσως μετά τις επιθέσεις.

«Από τον αέρα έμοιαζε με… μια γιγαντιαία πληγή. Αλλά μόλις έφτασα στο χώρο, ήταν σαν να περπατούσα μέσα στην κόλαση» θα πει ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ για την επίσκεψή του στο «Ground Zero».

«Δεν υπήρχε πολιτική, ούτε καμία ατζέντα στον τρόπο που αφηγήθηκε το τι συνέβη εκείνη την ημέρα», εξηγεί ο Πίτερ Σναλ, ο παραγωγός και σκηνοθέτης, ο οποίος πραγματοποίησε τη διήμερη συνέντευξη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι συμπτωματικά την ημέρα πριν από τη συνέντευξη έγινε η εξαγγελία από τον Μπαράκ Ομπάμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν σκοτώσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο Μπους έδειξε στην κάμερα την πραγματική του αντίδραση στα φρέσκα γεγονότα.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε σκοτωθεί… Έδωσα συγχαρητήρια σε αυτόν και στις ειδικές δυνάμεις, που διεξήγαγαν μια πολύ επικίνδυνη αποστολή… Και έτσι ήμουν ευγνώμων. Δεν ένιωσα καμία μεγάλη αίσθηση ευτυχίας ή αγαλλίασης. Αισθάνθηκα ότι δόθηκε ένα κλείσιμο. Και αισθάνθηκα ευγνώμων που είχε αποδοθεί δικαιοσύνη», λέει ο Τζορτζ Μπους τζούνιορ.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του National Geographic μεταδίδεται και στην Ελλάδα μέσα από την συνδρομητική πλατφόρμα της Nova.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει