Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ο Μπρέιβικ ζητεί άδεια να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του

Ο μακελάρης της Νορβηγίας, Άντερς Μπρέιβικ, ο οποίος τον Ιούλιο του 2011 είχε συγκλονίσει τη Νορβηγία, όταν δολοφόνησε 77 ανθρώπους, ζητεί άδεια να βγει από τη φυλακή προκειμένου να μπορέσει να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της αγγλικής Daily Mail, η μητέρα του πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία μόλις 66 ετών, καθώς έπασχε από μία μακροχρόνια ασθένεια, λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστές.

Η μητέρα του Μπρέιβικ συναντήθηκε με τον γιο της στις φυλακές στις αρχές του μήνα και όπως μας αποκαλύπτει η δικηγόρος του «και οι δύο (γιος και μητέρα) γνώριζαν πως θα συναντιόντουσαν για τελευταία φορά».

Ο 34χρονος κρατούμενος, ο οποίος και έχει τιμωρηθεί με 21ετή φυλάκιση, δυνάμενη να συνεχιστεί σε περίπτωση που ο ένοχος κριθεί επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο, επιθυμεί να του δοθεί άδεια για να δώσει το «παρών» στην κηδεία της μητέρας του. Η δικηγόρος του τονίζει χαρακτηριστικά: «Θα ήθελε να δώσει το παρόν (στην κηδεία), αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει το συμβούλιο της φυλακής»

Η 66χρονη γυναίκα είχε πολλούς μήνες να επισκεφτεί τον γιο της στις φυλακές (πέραν από την τελευταία της επίσκεψη στις αρχές του μήνα), καθώς λόγοι υγείας δεν της επέτρεψαν να μεταφερθεί στις φυλακές όπου κρατείται ο 34χρονος.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η μητέρα του δεν παρέστη καθόλου στη δίκη του γιου της. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αν το αίτημα του θα γίνει αποδεκτό.

ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει