Ο Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε τη θέση του για το Brexit στον Εμ. ΜακρόνΟ Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν χθες βράδυ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον στους δημοσιογράφους, ο οποίος είπε πως ο νέος ηγέτης της Βρετανίας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία προκειμένου να παρουσιάσει τη θέση του για το Brexit.

«Όταν ο πρωθυπουργός έχει αυτές τις συνδιαλέξεις με συναδέλφους του ηγέτες και η συζήτηση συνεχίζεται με το Brexit, θα παρουσιάζει το ίδιο μήνυμα το οποίο έδωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων χθες», είπε σήμερα ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«(Αυτό σημαίνει) πως θέλει να κάνει μια συμφωνία και θα είναι δραστήριος στην προσπάθεια να επιδιώξει αυτή τη συμφωνία, αλλά πως η συμφωνία αποχώρησης έχει απορριφθεί τρεις φορές από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεν πρόκειται να περάσει, αυτό σημαίνει ότι ανοίγει εκ νέου η συμφωνία αποχώρησης και εξασφαλίζεται η κατάργηση του backstop».

Ο Τζόνσον είχε επίσης τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με πολιτικούς ηγέτες από την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, είπε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019, 16:50

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει