Ο Ντόναλντ Τραμπ σταματά την συνδρομή στις εφημερίδες New York Times και Washington PostΗ έντονη κριτική που ασκούν στον Πλανητάρχη δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες των ΗΠΑ, φαίνεται πως είναι ένας σοβαρός λόγος για τον ίδιο, για να απαγορεύσει την διανομή τους στο Λευκό Οίκο.

Οι ιστορικές εφημερίδες «The New York Times» και «Washington Post» δεν έχουν καμία θέση πια στην οικεία του Τραμπ αφού όπως παραδέχτηκε και εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου «δεν ανανεώσαμε τις συνδρομές μας» διότι «αυτό θα επιτρέψει σημαντική εξοικονόμηση πόρων των φορολογουμένων», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Για τον Ντόναλντ Τραμπ, οι εφημερίδες αυτές «διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις», αποκάλυψε ο ίδιος. Στην πραγματικότητα οι εφημερίδες αυτές κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Είμαι βέβαιος ότι οι δημοσιογράφοι των Τάιμς της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον Πόουστ θα συνεχίσουν να κάνουν ποιοτική δημοσιογραφική δουλειά, χωρίς να νοιάζονται εάν ο πρόεδρος παραδέχεται πως τους διαβάζει», ήταν η αντίδραση του Τζόναθαν Καρλ, προέδρου της Ένωσης Ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο (WHCA). «Το να υποκρίνεται κανείς πως αγνοεί τη δουλειά του ελεύθερου Τύπου δεν θα εξαφανίσει τις ειδήσεις, ούτε θα εμποδίσει τους δημοσιογράφους να ενημερώνουν το κοινό και να ζητούν να λογοδοτούν αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία», πρόσθεσε ο ίδιος.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, 08:06

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει