Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν ετοιμαζόταν να χτυπήσει τον Σαρκοζί

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, είχε ζητήσει από μέλη της οργάνωσης που έχουν απαγάγει Γάλλους, να τους χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί (ειδικά την πολιτική του στο πεδίο της ασφάλειας), εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012, πιθανώς σκοτώνοντάς τους. Αυτά υποστηρίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός συνεχούς ενημέρωσης, France Info, στον ιστότοπό του χθες.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός, γράφει πως οι πληροφορίες προήλθαν από ντοκουμέντα τα οποία συλλέχθηκαν στην κατοικία του Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, όπου σκοτώθηκε τον Μάιο σε επιδρομή ανδρών των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Οι πληροφορίες, προσθέτει, διαβιβάστηκαν από τη CIA στη DCRI, τη γαλλική υπηρεσία πληροφοριών αρμόδια για εσωτερικές υποθέσεις.

Το περιοδικό Paris Match αναφέρει και αυτό ότι ο Μπιν Λάντεν είχε στο στόχαστρό του τη Γαλλία και αναφέρει ότι σχεδίαζε επιθέσεις στο έδαφός της, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, με γνώση των στοιχείων τα οποία συλλέχθηκαν στην κατοικία του στο Αμποταμπάντ.

Σε ένα από τα τελευταία του ηχητικά μηνύματα, τον Ιανουάριο, ο Μπιν Λάντεν είχε στραφεί ιδιαίτερα εναντίον της Γαλλίας, λέγοντας ότι οι απαγωγές Γάλλων είναι δικαιολογημένες, δεδομένης αυτής, που είχε ο ίδιος αποκαλέσει κακομεταχείριση του μουσουλμανικού της πληθυσμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει