Ο Πούτιν προειδοποιεί για κίνδυνο επανεμφάνισης του Ισλαμικού ΚράτουςΟ Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα, ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται στη βορειοανατολική Συρία μπορεί να δραπετεύσουν από τη φυλακή, ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει εκεί η Τουρκία.

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ενώ οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ανακοίνωσαν πως το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της Ταλ Αμπιάντ υποχρεώθηκε να κλείσει, αφού το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του διέφυγε το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας των βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με το Ιντερφάξ, ο Πούτιν δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Τουρκμενιστάν, πως δεν είναι σίγουρος ότι η Τουρκία μπορεί να διατηρήσει υπό έλεγχο την κατάσταση. Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης τον φόβο ότι η επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων ενδεχομένως να προκαλέσει την επανεμφάνιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.

Χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται από τους Κούρδους, υπάρχει κίνδυνος να αποδράσουν. «Είναι μια πραγματική απειλή για εμάς, για εσάς, διότι πού θα πάνε και πώς;», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια συνόδου κορυφής των πρώην σοβιετικών χωρών. «Δεν είμαι σίγουρος πως ο τουρκικός στρατός μπορεί να ελέγξει την κατάσταση», τόνισε.

Και ενώ αυτές οι δηλώσεις επιτείνουν τη διεθνή ανησυχία, τουρκικά αεροπλάνα και πυροβολικό πλήττουν σήμερα στόχους της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοανατολική Συρία, κατά την τρίτη ημέρα της επίθεσης που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

«Το νοσοκομείο της Ταλ Αμπιάντ που υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF), έχει πλέον κλείσει επειδή οι περισσότεροι από το ιατρικό προσωπικό του έφυγαν με τις οικογένειές τους», ανακοίνωσε η γαλλική φιλανθρωπική οργάνωση, αναφερόμενη στη μεθοριακή πόλη για την οποία είπε ότι τώρα είναι ουσιαστικά έρημη.

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι από τη Ρας Αλ-Αΐν και την Ταλ Αμπιάντ έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας της κλιμακούμενης βίας, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ που βοηθάει να τραφούν περίπου 650.000 άνθρωποι στη βορειοανατολική Συρία.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, 14:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει