Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ε.Ε. αναμένεται να καταθέσει σε Επιτροπές της ΒουλήςΟ Γκόρντον Σόντλαντ, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ενώπιον των επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων οι οποίες διενεργούν έρευνα για τις πιέσεις που φέρεται να άσκησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Ουκρανία, ανέφερε χθες ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος τρεις πηγές προσκείμενες στο Κογκρέσο.

Την Τρίτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή στον Σόντλαντ, ο οποίος θεωρείται θερμός υποστηρικτής του Τραμπ, να μην πάει να καταθέσει σε τρεις επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων που διενεργούν έρευνα σε βάρος του Τραμπ, οι οποίες συνεδρίαζαν κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, η εξέλιξη πιθανόν οφείλεται στο ότι το στρατόπεδο του μεγιστάνα θεωρούν πως η κατάθεση του Σόντλαντ θα είναι υπέρ του Τραμπ, ωστόσο δεν είναι 100% βέβαιο ότι θα επιτραπεί από την κυβέρνηση στον πρεσβευτή — ή σε οποιονδήποτε άλλον αξιωματούχο — να παρουσιαστεί ενώπιον των τριών κοινοβουλευτικών επιτροπών


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, 05:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει