Ο πρωθυπουργός Χισάμ Μασίσι αποκλείει νέο εθνικό lockdownΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, 06:52

Ο Τυνήσιος πρωθυπουργός Χισάμ Μασίσι απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο επιβολής lockdown σε εθνική κλίμακα, παρά τη συνεχιζόμενη εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, μετέδωσε χθες Δευτέρα το τυνησιακό πρακτορείο ειδήσεων TAP.

Πάντως θα εξεταστεί η πιθανότητα της επιβολής πιο αυστηρών μέτρων σε τοπικό επίπεδο, ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της υγείας των πολιτών και της οικονομικής δραστηριότητας, πρόσθεσε ο Μασίσι.

Το Υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.285 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να σπάει έτσι το φράγμα των τριακοσίων χιλιάδων και να φτάνει τις 301.627. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 48 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα της βόρειας Αφρικής να φτάνει τους 10.352 νεκρούς.

Ο αριθμός των ασθενών με τον COVID-19 που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο έφτασε τις 2.750, εκ των οποίων 516 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

«Μπορεί να αποφασίσουμε να κάνουμε αυστηρότερα τα μέτρα ή να τα χαλαρώνουμε» κατά τόπους, «ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης» στη διάρκεια των «εβδομαδιαίων συναντήσεων της εθνικής επιτροπής» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διευκρίνισε ο Τυνήσιος πρωθυπουργός.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, 08:29Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει