Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ο πρόεδρος ζητά να διπλασιαστούν οι προσπάθειες για να κερδηθεί η μάχη κατά της φτώχειαςΟ πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε να διπλασιαστούν οι προσπάθειες για να κερδηθεί η δύσκολη μάχη κατά της φτώχειας.

Η Κίνα θα πρέπει να τηρήσει τον στόχο για την αντιμετώπιση της φτώχειας και να εργαστεί πιο σκληρά για να κερδίσει τη μάχη, δήλωσε ο Σι, δίνοντας οδηγίες για τα μέτρα μείωσης της φτώχειας. Σήμερα, η χώρα τιμά την πέμπτη Εθνική Ημέρα Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Η Κίνα σταδιακά καταπολεμά τη φτώχεια από τότε που άρχισε να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και την πολίτικη ανοίγματος της οικονομίας το 1978. Η συνεχής σκληρή εργασία για 40 χρόνια βοήθησε πάνω από 700 εκατ. ανθρώπους να βγουν από τη φτώχεια, σύμφωνα με τον Σι.

Η ακραία φτώχεια είναι τώρα κοντά στην εξάλειψή της και η σκληρή μάχη της Κίνας απέναντι στη φτώχεια έχει εισέλθει στην πιο κρίσιμή της φάση, δήλωσε ο Σι.

Ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ δήλωσε ότι όλες ότι περιοχές και οι υπηρεσίες πρέπει να εντατικοποιήσουν τη στοχευμένη αντιμετώπιση της φτώχειας, μέσω της στρατηγικής για την ενίσχυση των αγροτικών περιοχών και προσφέροντας περισσότερη στήριξη σε φτωχές περιοχές.

Η Κίνα θα μειώσει τον πληθυσμό που ζει σε συνθήκες φτώχειας κατά 10 εκατ. το 2018 ενώ στόχος είναι η εξάλειψη της φτώχειας σε αγροτικές περιοχές έως το 2020.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, 16:08

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει