Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Ο Σισέ δεν έφυγε λόγω ρατσιστικής κακοποίησης»

Τη θέση του Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά και τη δική της, αναφορικά με το λόγο που έφυγαν από την Ελλάδα θέλησε να ξεκαθαρίσει η Τζουντ Σισέ, με συνέντευξη που παραχώρησε στην «liverpoolecho».

Η γυναίκα του Γάλλου επιθετικού τόνισε ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις τους περί ρατσιστικών σχολίων, ενώ εγκωμίασε τη συμπεριφορά των οπαδών του Παναθηναϊκού, σχολιάζοντας και τη σχέση τους με τον στράικερ της Λάτσιο πλέον.

Για τα όσα γράφτηκαν περί φυγής του Τζιμπρίλ Σισέ λόγω ρατσιστικής κακοποίησης, η Τζουν είπε:

«Ο ελληνικός Τύπος μας αποκαλεί υποκριτές εξαιτίας του τρόπου που απεικονίστηκε. Τη μία μέρα ήταν μια συνέντευξη σε μια εφημερίδα της χώρας και την άλλη μέρα ήταν κυριολεκτικά παντού.

Το όλο θέμα είχε ολοκληρωτικά βγει έξω από το πλαίσιο που το τοποθετήσαμε και το να λέγεται ότι αναγκαστήκαμε να φύγουμε είναι απολύτως λανθασμένο. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο άντρας μου είναι να λέει ο κόσμος ότι έφυγε από μία χώρα για να πάει σε κάποια άλλη εξαιτίας του ρατσισμού, επειδή αυτό δεν είναι αλήθεια και είναι πραγματικά θλιβερό να το διαβάζεις κάπου».

Κληθείσα να σχολιάσει τις κραυγές μαϊμούς και τις μπανάνες που έριχναν προς τον Σισέ, υπογράμμισε:

«Αυτό είναι κοινώς γνωστό και ο ελληνικός Τύπος το ξέρει ήδη επειδή, άλλωστε ο άντρας μου πήγε στην UEFA και έκανε καταγγελία για αυτό. Υπάρχει αυτή η αντιπαλότητα εκεί και αυτό είναι κάτι που δεν θα δείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά το γεγονός ότι συμβαίνει και σε άλλες χώρες.

Το τοποθετώ κάτω από την εκπαίδευση και την ανατροφή των παιδιών και δεν είναι αποδεκτό, αλλά ποτέ δεν υποστήριξα ότι όλοι οι Έλληνες οπαδοί είναι έτσι.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν σπουδαίοι, δεν μπορώ να τους καταλογίσω τίποτα και αυτό που πραγματικά με αναστατώνει είναι η ιδέα ότι θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα στη σχέση μας με αυτούς τους οπαδούς εξαιτίας του τρόπου που παρουσίαζε ο Τύπος τα γεγονότα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει