Ο συνδυασμός των εμβολίων Sputnik-V και AstraZeneca θα προστατεύει από τον Covid-19 για δύο χρόνιαΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, 18:35

Ο συνδυασμός του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V και του εμβολίου της βρετανο-σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca θα εγγυάται την προστασία από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός για δύο χρόνια, όπως δήλωσε σήμερα ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του επιστημονικού Κέντρου Γκαμαλέι της Μόσχας, που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia-24.

«Τα κύτταρα μνήμης με την χρήση ενός τέτοιου υβριδικού εμβολίου αποτελούμενου από δύο συστατικά, θα διαμορφώνονται πολύ καλύτερα. Και το εμβόλιο, προφανώς θα προστατεύει τον εμβολιαζόμενο όχι για 3-4 μήνες, αλλά τουλάχιστον για δύο χρόνια» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Σύμφωνα με τον Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, ο συνδυασμός των εμβολίων θα δώσει επίσης τη δυνατότητα να ενισχυθεί το επίπεδο της ανοσίας που θα δημιουργείται με τη χρήση του σκευάσματος.

Νωρίτερα το Επιστημονικό ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέι, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), η ρωσική φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca υπόγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, 18:35Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει