Ο ΣΥΝ για την αστυνομική αυθαιρεσία στη χθεσινή απεργιακή πορεία

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την απαράδεκτη αστυνομική αυθαιρεσία και αγριότητα στη χθεσινή μεγαλειώδη ειρηνική απεργιακή πορεία.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η χθεσινή βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε διαδηλωτές και δημοσιογράφους καταδεικνύει τη σαφή πρόθεση της ηγεσίας της αστυνομίας (πολιτικής και φυσικής) να περάσει το μήνυμα της άγριας καταστολής σε κάθε αγωνιστική αντίδραση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Η προσπάθεια αυτή συμπληρώνεται από τις (αποδεδειγμένες και γελοίες) υποθέσεις κατασκευής ενόχων με ψευδείς καταθέσεις αστυνομικών οργάνων, από τους ξυλοδαρμούς συλληφθέντων τη στιγμή της σύλληψης, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς αλλά και μέσα στη Γ.Α.Δ.Α.

Αυτός ο συνδυασμός έκνομων ενεργειών, στην ουσία συνιστά απόπειρα απαγόρευσης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της συνάθροισης και κατάργησης δημοκρατικών κατακτήσεων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ φέρει τεράστια ευθύνη γι αυτήν τη συνταγματική-αντιδημοκρατική εκτροπή. Και είναι προκλητικές οι δηλώσεις του Χρήστου Παπουτσή την ίδια στιγμή που φέρει ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν.

Πέρα από τις ποινικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν, η απάντηση στην αστυνομική βία που εξαπολύει η κυβέρνηση είναι η ασπίδα προστασίας και αλληλεγγύης που επέδειξαν εκατοντάδες διαδηλωτές και περαστικοί προς τα θύματα της αστυνομικής αγριότητας. Καταγγελίες, διαθεσιμότητες για μαρτυρίες υπεράσπισης, αποδοκιμασίες, «δημοσιογραφία των πολιτών» (βίντεο, φωτογραφίες) στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας στους εργαζόμενους της χώρας: «ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ-ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει