«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές δυνάμεις για να διεξάγει μια μάχη στις εκλογές»Στην τηλεόραση της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» μίλησε ο Βουλευτής της Β΄ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Πιο συγκεκριμένα, για την ανάλυση της ήτταw επεσήμανε ότι πρέπει να πάμε σε πλήρη αναδιάταξη. Και ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει τη διπλή ανάλυση και να δει  με ποια πρόσωπα και πολιτικές έφτασε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα και με ποια θα πάει στην κάλπη. Κάτι τέτοιο βέβαια θέλει χρόνο. Δεν μπορεί να γίνει συνολικά και με πρακτικό τρόπο τώρα.

Έχουμε ιστορικά χαμηλά στο κόστος δανεισμού, τους καλύτερους δείκτες σε πολλούς τομείς της οικονομίας, δημοσιονομική ισορροπία, γεωπολιτική αναβάθμιση. Αυτή είναι η ουσία και πρέπει να εξηγηθεί στον κόσμο. Να γίνει αντιληπτό τι σημαίνουν όλα αυτά για την καθημερινότητά του. Πρέπει η χώρα να καταλάβει, ότι έχει μια κυβέρνηση που την έβγαλε από τα μνημόνια, ότι φτιάχνει ένα πλαίσιο ανακούφισης και δικαιοσύνης και δίνει εναύσματα ανάπτυξης.

Τόνισε επίσης ότι η προκήρυξη εθνικών εκλογών είναι μονόδρομος καθώς ο πρωθυπουργός δεν θα  μπορούσε να αφήσει τη χώρα να σέρνεται τρεις και τέσσερις μήνες με 9,5 μονάδες διαφορά. «Πρέπει να δείξεις πολιτική ευθιξία στον εντολέα σου» είπε ο Νίκος Ξυδάκης και συμπλήρωσε:

Το εκλογικό αποτέλεσμα συνιστά μεγάλη νίκη της Ν.Δ. και μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με το πώς αντιλαμβάνονται τη δυναμική του στην κοινωνία και τον πολιτικό χάρτη ορισμένα στελέχη. Προφανώς ο ελληνικός λαός έχει άλλη γνώμη. Δεν πρόκειται βέβαια για στρατηγική ήττα, αλλά για πολιτική. Παραμένει ωστόσο με πολλές δυνάμεις για να διεξάγει μάχη στις εκλογές και για να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Μπορεί με κινήσεις να κλείσει η ψαλίδα.

Σχετικά με το κόστος της Συμφωνίας των Πρεσπών παρατήρησε ότι έπρεπε να είχαμε κινηθεί πιο νωρίς και να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας τα εθνικά οφέλη της Συμφωνίας. Έγινε βεβιασμένη συζήτηση, με όρους δημαγωγίας, με κραυγές. Και βέβαια μόνο τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Όμως δεν έγινε κατανοητή από μεγάλο μέρος του λαού.

«Πάντως ό,τι και να γίνει στις εθνικές  εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να συγκαθορίζει τα πράγματα τα επόμενα χρόνια. Ήλθε για να μείνει ως δύναμη ελπίδας» είπε ο κ. Ξυδάκης.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019, 18:30

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει