Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποβάλει αίτημα ένταξης στη Σοσιαλιστική ΔιεθνήΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Μαΐου 2021, 15:30

Το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου, διέψευσε κατηγορηματικά σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στη Σοσιαλιστική Διεθνή που θα τεθεί για έγκριση τον Σεπτέμβριο, σε συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη υπό τη προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

«Δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε θέμα ένταξης ελληνικού κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πέραν του Κινήματος Αλλαγής, ή έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα εκ μέρους κάποιου άλλου κόμματος» αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «είναι απολύτως σαφές ότι ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, ούτε και έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία». Επίσης επισημαίνεται ότι ουδείς εκ των συνεργατών του έχει μιλήσει για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα.

Τα περί ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη Σοσιαλιστική Διεθνή διαψεύδουν και πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη σπουδή μέρους των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για τη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» αναφέρουν οι εν λόγω πηγές και ξεκαθαρίζουν: «Τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένταξη του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Μαΐου 2021, 15:43Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει