«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές»«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές»: αυτό τονίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Ο οποίος, με την ιδιότητα προφανώς και ενός ανθρώπου που ασχολείται πολλά χρόνια με τις δημοσκοπήσεις, επιχειρηματολογεί επιπλέον ότι «η τάση αυτή ενισχύεται καθημερινά και αν εμείς δεν είμαστε απρόσεκτοι, δεν υπάρχει περιθώριο ανατροπής της». «Ταυτόχρονα, έχουμε πια πολλές ενδείξεις», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τις δυνάμεις του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, προβλέποντας μάλιστα «κεραυνοβόλες» αρνητικές για την ΝΔ εκπλήξεις.

Το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, σύμφωνα με το συνομιλητή μας, «ένας εφιάλτης, ένα αποτρόπαιο σχέδιο για την κοινωνική συνοχή, τα λαϊκά δικαιώματα και την ελευθερία της νεολαίας», για αυτό και επιβάλλεται -προσθέτει- «η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», όπως υπογραμμίζει.

Επιπλέον, για ενοχική αντίδραση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Παπαντωνίου κάνει λόγο στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρ. Βερναρδάκης, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι προκαλεί εντύπωση η αμηχανία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δεδομένο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε στηλιτεύσει την εποχή του λεγόμενου εκσυγχρονισμού ως «περίοδο με χαμηλή ποιότητα δημοκρατίας και μεγάλο πρόβλημα διαπλοκής και διαφθοράς».

Στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο ο υπουργός Επικρατείας μιλά για τα οκτώ θετικά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση, για τα επόμενα «πολύ προσεκτικά» βήματα που θα κάνει στο χώρο της οικονομίας. Ενώ αναφέρεται επίσης στην κυβερνητική πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, που θα έχει δύο στόχους: ο πρώτος, να υπάρξει μια «βαθιά τομή εκδημοκρατισμού» στο πολιτικό σύστημα και στην αρχιτεκτονική του, ο δεύτερος, να διασφαλισθούν ή να ενισχυθούν κρίσιμα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα στην αντίστροφη κατεύθυνση του νεοφιλελευθερισμού. Ερωτηθείς ειδικά για τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, ο υπουργός απαντά ότι η πρόταση της κυβέρνησης «θα φτάσει στο ανώτερο δυνατό σημείο που ορίζει μια συναινετική και ώριμη πλέον θεσμικά, διαδικασία χωρισμού».

Διαχειριζόμενος το «μετά» της σύγκρουσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του τ. υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Βερναρδάκης επισημαίνει: «Είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε αυτήν την εξέλιξη με όρους διαφάνειας και συνέχειας της εξωτερικής πολιτικής. Με άμεση προτεραιότητα στην ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών». Ανταπαντώντας δε, στη μομφή της αντιπολίτευσης για σχέδιο αποστασίας, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι τα παζάρια και οι αποστασίες «ήταν πάντοτε ίδιον της Δεξιάς και των φατριών της».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018, 08:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει