Ο Τζον Μπέρκοου θα παραμείνει στην έδρα αψηφώντας τους ευρωσκεπτικιστέςΟ πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου δήλωσε ότι σχεδιάζει να παραμείνει στην θέση του, παρά τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για αποχώρησή του, σε μία κίνηση που θα εξοργίσει τους σκληροπυρηνικούς του Brexit που θεωρούν ότι επιδιώκει να παρεμποδίσει μία αποχώρηση χωρίς συμφωνία.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι δεν είναι «λογικό να εγκαταλείψει την έδρα» την στιγμή που η Βουλή βρίσκεται αντιμέτωπη με τόσο σημαντικά θέματα και, καθώς υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι οι επικεφαλής της κούρσας για την ηγεσία των Τόρις θέλουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, προειδοποίησε τους υποψήφιους να μην επιχειρήσουν να επιβάλουν τέτοια έκβαση χωρίς την άδεια των βουλευτών.

«Δεν είπα ποτέ ότι θα αποχωρήσω τον Ιούλιο αυτού του έτους», δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα ο Τζον Μπέρκοου, έπειτα από ομιλία του στη Ουάσινγκτον.

»Πιστεύω ότι τώρα είναι η στιγμή που συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα και υπάρχουν μεγάλα ζητήματα προς επίλυσιν, και, υπό τις συνθήκες αυτές, δεν μού φαίνεται λογικό να εγκαταλείψω την έδρα» είπε.

«Εάν είχα οποιαδήποτε πρόθεση να κάνω ανακοίνωση επί αυτού του θέματος…θα την έκανα πρώτα στο κοινοβούλιο».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην αμερικανική πρωτεύουσα ο Τζον Μπέρκοου απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση λέγοντας ότι «είναι ευτελές» να πιστεύει κανείς ότι το κοινοβούλιο μπορεί να παραγκωνισθεί στην συζήτηση για το Brexit. «Η ιδέα ότι το κοινοβούλιο θα εκδιωχθεί από την κεντρική σκηνή της συζήτησης για το Brexit είναι απλώς αδιανόητη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 10:38

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει