Ο Τραμπ απειλεί να φορολογήσει τα… γαλλικά κρασιάΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, απειλεί  να φορολογήσει τα γαλλικά κρασιά ως αντίποινα για την πρόσφατη γαλλική πρόταση επιβολής φόρου σε μεγάλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες.

Ο Τραμπ δήλωσε στον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, την περασμένη εβδομάδα ότι ανησυχεί για τον προτεινόμενο φόρο στις ψηφιακές υπηρεσίες. «Αν πρέπει κάποιος να τις φορολογήσεις, αυτός είναι η πατρίδα τους, οι ΗΠΑ. Θα ανακοινώσουμε ένα σημαντικό ανταποδοτικό μέτρο στη χαζομάρα του Μακρόν σύντομα», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, προσθέτοντας: «Πάντα έλεγα ότι το αμερικανικό κρασί είναι καλύτερο από το γαλλικό».

Ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους ότι η απόφαση της φορολογίας είναι λανθασμένη και απείλησε τις γαλλικές εξαγωγές. «Δεν έπρεπε να το έχουν κάνει αυτό. Τους είπα να μην το κάνουν, γιατί αν το κάνουν, θα φορολογήσω το κρασί τους».

Λίγα λεπτά αργότερα, πρόσθεσε ότι η αντίδραση των ΗΠΑ θα ανακοινωθεί σύντομα, λέγοντας ότι «μπορεί να είναι στο κρασί, μπορεί να είναι σε κάτι άλλο»,


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019, 04:47

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει