Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πάτρα: Αντιδράσεις για την έλλειψη γιατρού στις φυλακές Αγ. Στεφάνου

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κρατουμένων στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αγίου Στεφάνου στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών εξαιτίας της έλλειψης -το τελευταίο χρονικό διάστημα- γιατρού, αφού η σύμβαση του τελευταίου έληξε πριν από μερικούς μήνες και δεν έχει αντικατασταθεί, μένοντας ουσιαστικά χωρίς ιατρική περίθαλψη.

Σήμερα για μία ακόμη φορά, όπως και προηγούμενες ημέρες, οι κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους μετά τον πρωινό προαυλισμό, με κύριο αίτημά τους την πρόσληψη μόνιμου γιατρού ή την υπογραφή σύμβασης, προκειμένου αν χρειαστεί σε έκτακτα περιστατικά αλλά και σε αυτά της καθημερινότητας να μπορεί να επέμβει.

Εξάλλου, οι κρατούμενοι στις φυλακές Αγίου Στεφάνου αντιδρούν επιπλέον για το γεγονός πως τα μεσημέρια διακόπτεται ο προαυλισμός τους για να συνεχίσει κάποιες ώρες το απόγευμα και είναι υποχρεωμένοι να μπούνε στα κελιά τους.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του PatrasTimes, αυτό έγινε μετά από εντολή των υπευθύνων του Υπουργείου και των Αρχών, έπειτα και από τα τελευταία γεγονότα που είχαμε σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Πηγή: patrastimes.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει