Πέθανε ο «μπαμπάς» της Κουκουρούκου και της Serenata Άγγελος Ντάβος


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 11:40

Έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί (Τρίτη 10 Δεκεμβρίου) ο ιδρυτής του ομίλου Bingo, Αγγελος Ντάβος, ο οποίος ενέταξε στο χαρτοφυλάκιό του σήματα όπως τα Serenata, Κουρουκούκου, Amaretti και Chipita.

Ο ιθύνων νους του ομίλου Bingo κατάφερε με την εφευρετικότητά του να γίνει πρωτοπόρος σε μία αγορά που εξελισσόταν δυναμικά απ’ τη δεκαετία του ’70.

Γεννηθείς το 1941 στον Ράφτη, ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, το τέταρτο κατά σειρά παιδί μιας 10μελούς οικογενείας, απόφοιτος δημοτικού, αλλά με τεράστια θέληση για να πετύχει και να εξελιχθεί σε προσωπικό επίπεδο (διάβασε πολύ μόνος του, έμαθε αγγλικά, μελέτησε μηχανολογία), εργάστηκε -και με τη συμβολή της συζύγου του Δέσποινας- «έστησε» μια μικρή οικογενειακή βιοτεχνία ζαχαρωδών σε ένα μικρό υπόγειο στην Κυψέλη.

Εκεί μαζί με την έγκυο σύζυγό του έφτιαχναν γκοφρέτες, φτάνοντας στο σημείο να κατακτήσουν την υψηλότερη θέση στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων, με τέσσερις σημαντικές εταιρείες, εμβληματικά προϊόντα όπως η Serenata, η Κουκουρούκου, η Αmaretti, με διαφημιστικές καμπάνιες που έχουν αφήσει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και έχουν γίνει σλόγκαν μέχρι σήμερα.

Η εξόδιος ακολουθία του Άγγελου Ντάβου θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 11:42

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει