Πακιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας με επτά τραυματίες

Επτά άνθρωποι, τέσσερις πολίτες και τρεις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν σήμερα από μια επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε εναντίον μιας περιπόλου της αστυνομίας σε πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια αγορά στην Καταλάνγκ, η οποία βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πεσαβάρ, πρωτεύουσας της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχουα, κοντά στην μεθόριο με το Αφγανιστάν.

«Τουλάχιστον 3 αστυνομικοί και 4 πολίτες τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του κοντά σε περιπολικό όχημα της αστυνομίας», δήλωσε ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, Ισραέλ Χαν.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ωστόσο οι Ταλιμπάν ευθύνονται για τις περισσότερες επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν στην περιοχή αυτή.

Το Πακιστάν υπολογίζει σε 35.000 τους νεκρούς των επιθέσεων που έχουν σημειωθεί στην χώρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει