Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πακιστανοί λήστευαν και δολοφονούσαν στο κέντρο της Αθήνας

Σπείρα Πακιστανών εγκληματιών εξάρθρωσε η αστυνομία. Οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση ληστεύοντας καταστήματα στην Αθήνα, χωρίς να διστάζουν να δολοφονήσουν τα θύματά τους.

Από την έρευνα–προανάκριση που διενεργήθηκε εξιχνιάστηκαν :

• Την 10-4-2011 ανθρωποκτονία σε βάρος 31χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν στα Κάτω Πατήσια.
• Την 10-7-2011 ληστεία σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων, στον Άλιμο και απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βάρος έτερου αλλοδαπού, φιλικού πρόσωπου του υπαλλήλου.
• Την 12-7-2011 ανθρωποκτονία και απόπειρα ληστείας σε βάρος 61χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, υπαλλήλου περιπτέρου στην Μεταμόρφωση.
• Την 26-7-2011 ανθρωποκτονία σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πολωνίας και απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος 22χρονης αλλοδαπής υπηκόου Πολωνίας, στα Πατήσια.

Στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το πιστόλι με το οποίο διαπραχθήκαν οι ανωτέρω εγκληματικές πράξεις, το οποίο ταυτίστηκε εργαστηριακά με τα ευρήματα από τους τόπους τέλεσης.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν, από τους οποίους τρείς συνελήφθησαν ,κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονίες, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείες.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει