Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ: “Ευτυχώς η έκρηξη έγινε απόγευμα Παρασκευής”

κ. Παρασκευή Τερζούδη (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Ελληνικού Σχολείου στο Όσλο της Νορβηγίας):

“Είμαστε τυχεροί που το Σχολείο ήταν κλειστό γιατί απέχει μόλις 3 τετράγωνα μακριά”

Σε επικοινωνία του e-volos.gr με την κ. Παρασκευή Τερζούδη, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του Ελληνικού σχολείου που εδραίευει μόλις τρία τετράγωνα από το σημείο της έκρηξης, μας δήλωσε πως η έκρηξη ήταν τέτοιας έντασης που έγινε αισθητή σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από το κεντρικό σημείο της καταστροφής.

Μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε πως το σπίτι της απέχει έξι χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης και παρόλα αυτά, την έκρηξη όχι μόνο την ακούσε αλλά την ένιωσε σαν έναν στιγμιαίο δυνατό σεισμό.

Το γεγονός μας ανέφερε πως δεν θρηνούμε αυτή τη στιγμή μεγάλο αριθμό νεκρών είναι λόγου της ώρας και της μέρας αφού τις Παρασκευές μετά τις δύο το μεσημέρι δεν κυκλοφορούν πολλοί πολίτες αφού έχουν κλείσει οι περισσότερες επιχειρήσεις και γραφεία.

Ειδικά για τους Έλληνες της Νορβηγίας μας ανέφερε πως οι περισσότεροι λείπουν σε διακοπές γι’ αυτό και δεν έχουμε τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο ομοεθνούς μας.

Σε διαφορετική εποχή, στην περιοχή της έκρηξης και σε απόσταση ενός τετραγώνου υπάρχει και Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία οπότε πολύ εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε τι συνέπειες θα υπήρχαν.

Συνεχίζοντας η κ. Τερζούδη μας πληροφόρησε πως τα Νορβηγικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως πρόκειται για τοποθέτηση βόμβας ή βομβών σε ένα ή δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το κτίριο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη.

Οι βομβιστές προς το παρών παραμένουν άγνωστοι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει