Παράδοση υπερσύγχρονου απορριμματοφόρου στον Δήμο Ελευσίνας


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 21:20

Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη ο δήμος Ελευσίνας παρέλαβε από την Περιφέρεια Αττικής την Τετάρτη ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο με πολλές δυνατότητες προσαρμοσμένο στην ανακύκλωση των βιοαποβλήτων.

Στο Δήμο Ελευσίνας κατά το παρελθόν έχουν εκπονηθεί σχέδια για τη τοπική διαχείριση των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να διαθέτουν υψηλή κουλτούρα ανακύκλωσης αλλά και περιβαλλοντικών δράσεων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου τόνισε «Ξεκινάμε μια σημαντική προσπάθεια ώστε σταδιακά να επιτευχθεί η εκτροπή όσο το δυνατόν περισσότερων οργανικών αποβλήτων από τον πράσινο, στον καφέ κάδο, στέλνοντας όλο και λιγότερες ποσότητες απορριμμάτων για ταφή, διανέμοντας το επόμενο διάστημα καφέ κάδους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού και το ζήτημα της καθαριότητας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, είναι εξίσου σημαντικές παράμετροι για την προστασία της δημόσιας υγείας»

Επισημαίνοντας ότι «Η σημερινή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής είναι διπλά σημαντική. Γιατί εκτός από τα οφέλη που μας δίνει η ανακύκλωση, πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο λόγω πανδημίας, περίοδο όμως που δεν θα πρέπει να μας κάνει να ξεχνούμε ότι ο αγώνας για μια καλύτερη πόλη είναι διαρκής. Θα είμαστε στο πλευρό της Περιφέρειας ώστε να υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο το πρόγραμμα «Ανακύκλωση 2020».

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 21:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει