Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Παρέμβαση δημοτών στο πάρκο επί των οδών Κύπρου και Πατησίων μετά την διακοπή της παροχής νερού

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται πώς άφησαν πίσω τους τα συνεργεία και οι μπουλντόζες του Δήμου Αθηναίων, επί δημαρχίας Ν. Κακλαμάνη, το Πάρκο Κύπρου και Πατησίων μετά την κοπή των δέντρων τους, στις 26 Γενάρη 2009. Ένα χωράφι, στην κυριολεξία.

Από τότε μέχρι και σήμερα φυτεύτηκαν εκεί περισσότερα από 150 δέντρα και θάμνοι και τα περισσότερα διασώθηκαν κι αναπτύχθηκαν χάρη στην φροντίδα αγωνιζόμενων ανθρώπων της γειτονιάς και αλληλέγγυων.

Από τις 17 Αυγούστου ο νέος δήμαρχος Καμίνης σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και την αστυνομία διέκοψαν την κεντρική παροχή νερού στο πάρκο της Κύπρου. Είναι το μοναδικό πάρκο στην πόλη που δεν έχει ούτε σταγόνα νερό. Τα δεντρα του που φυτεύτηκαν και μεγάλωσαν με τόσο κόπο από περίοικους κι αλληλεγγυους θεωρήθηκαν παράνομα και καταδικάστηκαν σε αφανισμό.

Πρόκειται για απίστευτη αλητεία που το μηνυμά της είναι σαφές. Εφόσον το πάρκο εξακολουθεί να είναι πάντα χώρος κοινωνικής αντίστασης κι αυτοοργάνωσης πρέπει να καταστραφεί. Τα δεντρα να ξεραθούν, οι αγωνιζόμενοι ανθρωποι να απομακρυνθούν και ο χώρος να γίνει πιάτσα διακίνησης ναρκωτικών.

Ήδη τα δέντρα έχουν αρχίσει να ξεραίνονται, ιδίως τα μικρότερα και τα πλατύφυλλα, και αργοπεθαίνουν το ένα μετα το άλλο παρά την προσπαθεια να ποτιστούν με μπιτόνια και κουβαδες από τα σπίτια της γειτονιάς. Είναι πάρα πολλά για να τα προλάβουμε όλα. Ωστόσο η προσπάθεια συνεχίζεται και θα συνεχίζεται ότι κι αν γίνει, και αυτή η η νέα ύπουλη επιχείρηση του Δήμου να καταστρεψει το μικρό αγωνιζόμενο πάρκο, που έγινε σύμβολο των αγώνων για τους δημόσιους χώρους, θα αποτύχει.

Δυόμιση χρόνια τώρα οι αγωνιζόμενοι στο πάρκο με τη βοήθεια πολλών αλληλέγγυων αντιμετωπίσανε τα πάντα, θα τα καταφερουν και τώρα…

9ithiokxiv.jpg

park1_09.jpg

pirate0.jpg

Πηγή – Indymedia

Μπορεί επίσης να σας αρέσει